Yapı Kredi POS Cepte

Yapı Kredi POS Cepte ile cep telefonlarınızı POS cihazına dönüştürün! Yapı Kredi POS Cepte, Yapı Kredi Mobil, Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden veya size en yakın Yapı Kredi şubesinden başvurunuzu tamamladıktan sonra herhangi bir kurulum süreci olmadan Yapı Kredi POS Cepte uygulamasını kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.

QR kodu okutarak cihazınıza uygun uygulamamızı anında indirebilirsiniz.

Uygulamaya ait detaylar

Yapı Kredi POS Cepte ile Android işletim sistemli akıllı telefonlarınız aracılığıyla “NFC ile Ödeme Al” seçeneği ile temassız özellikli kartlardan veya “QR Kod ile Ödeme Al” seçeneği ile müşterinizin mobil bankacılık uygulaması üzerinden ödeme alabilirsiniz. Yapı Kredi POS Cepte, Yapı Kredi Mobil, Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden veya size en yakın şubemizden başvurunuzu tamamladıktan sonra herhangi bir kurulum süreci olmadan Yapı Kredi POS Cepte uygulamasını indirerek hemen ödeme almaya başlayabilirsiniz. Üstelik 500 TL üstü işlemlerde şifresiz işlem limitine takılmadan kart şifresi girişi sonrası ödeme alabilirsiniz.

Eğer iş yeri yöneticisiyseniz, hem kendi cep telefonunuzdan ödeme alabilir hem de çalışanlarınızı yetkilendirerek onların da kendi cep telefonları ile ödeme almalarını sağlayabilirsiniz. Böylece işletme olarak cep telefonunuz dışında başka bir cihaza bağımlı kalmadan her zaman her yerden ödeme alma kolaylığından yararlanabilirsiniz.

Ürün Tanımlama

Ayarlar menüsünden satışını yaptığınız tüm ürün ve hizmetlerinizi fiyat, birim, KDV oranı gibi bilgileri ile birlikte tanımlayarak kendi ürün kataloğunuzu oluşturabilir, mağazanızı cep telefonunuza taşıyabilirsiniz.

Ödeme Alma

Yapı Kredi POS Cepte kullanarak Android işletim sistemli akıllı telefonunuzun“NFC ile Ödeme Al” seçeneğiyle temassız özellikli kartlardan veya “QR Kod ile Ödeme Al” seçeneğiyle müşterinizin mobil bankacılık uygulaması üzerinden ödemelerinizi alabilirsiniz. Önceden tanımladığınız ürünlerin miktarını belirterek alışveriş sepeti oluşturabileceğiniz gibi herhangi bir ürün seçimi olmaksızın tahsilatını yapmak istediğiniz tutarı uygulamaya girerek ürün/hizmet satışlarınız için ödeme alabilirsiniz.

Tutar Girerek Ödeme Alma

Ödeme almak için yapmanız gereken tek şey satışını yapmak istediğiniz ürün ya da hizmetin tahsil edilecek tutarını Yapı Kredi POS Cepte uygulamasına girmek ve “Ödeme Al” butonuna basmak. Ödemeyi tamamlamak için müşterinizin temassız özellikli kartını akıllı telefonunuza yaklaştırması veya oluşturulan QR kodu mobil bankacılık uygulaması aracılığıyla okutması yeterli olacaktır.

Tanımlı Ürün Seçerek Ödeme Alma

Bu ödeme akışını kullanmak için öncelikle ürünlerinizin Yapı Kredi POS Cepte uygulamasına tanımlanmış olması gerekmektedir. Tanımlı ürünlerinizi seçebilmek için tutar girişi yapılan uygulama ekranının sağ üst köşesindeki “Ürün/Kısım Seç” ikonuna basmalısınız. Ürünlerinizi seçip sepete eklemek istediğiniz adet veya miktarı belirtebilirsiniz. Eklediğiniz ürünlerin miktarına göre o ürün için ne kadarlık bir toplam satış yapacağınız Yapı Kredi POS Cepte uygulaması tarafından otomatik hesaplanır. Sepeti tamamladıktan sonra “Ödeme Al” butonuna basıp müşterinizin temassız özellikli kartını akıllı telefonunuza yaklaştırmasını veya QR kodu mobil bankacılık uygulaması aracılığıyla okutmasını isteyerek ödemeyi tamamlayabilirsiniz.

Taksit Sunma veya Puan Kullandırma

Taksitli satış ve puan kullandırım yetkisine sahip üye işyeriyseniz, Yapı Kredi POS Cepte uygulamasını kullanarak peşin satışın yanı sıra taksit sunabilir veya puan kullandırabilirsiniz. Yetki tanımlaması için en yakın Yapı Kredi şubesine başvurabilirsiniz.

İşlem Belgesi Gönderme

Ödeme deneyimini uçtan uca dijitalleştiren Yapı Kredi POS Cepte ile ödeme işlemi tamamlandıktan sonra işleme ait bilgileri müşterinize dijital olarak gönderebilirsiniz.

Satış İşlemlerini Takip Etme

Yapı Kredi POS Cepte ile ticari hayatınızı daha yakından takip edebilirsiniz. Yaptığınız tüm işlemleri görüntüleyip günlük, haftalık, aylık ve yıllık grafiklerle satış verilerinizi analiz edebilirsiniz. Yapı Kredi POS Cepte uygulaması ile sadece ürün satışı yapmakla kalmaz, iptal/iade gibi işlemleri de akıllı telefonunuzdan yapabilirsiniz.

Yetkilendirilecek Personeli Seçme

Yapı Kredi POS Cepte uygulamasını kullanan bir üye işyeriyseniz, mağazanız adına kimin tahsilat yapacağına da siz karar verebilirsiniz. Öncelikle, yetkilendirmek istediğiniz satış görevlilerinizin telefonlarına Yapı Kredi POS Cepte uygulamasını indirerek üyelik oluşturmaları gerekmektedir. Sonrasında, kendi uygulamanızın Ayarlar/Kullanıcı Eşleştir menüsünden sahip olduğunuz terminalleri istediğiniz satış görevlileri ile eşleştirebilirsiniz. Artık satış görevlileriniz de kendi cep telefonlarıyla mağazanız adına ödeme almaya başlayabilirler.

Yapı Kredi POS Cepte’yi akıllı telefonunuzun internet tarayıcısndan https://y.yapikredi.com.tr/pos , Yapı Kredi POS Cepte PIN’i https://y.yapikredi.com.tr/pin adresini ziyaret ederek ya da yukarıda yer alan indirme butonlarını kullanarak yükleyebilirsiniz.

Uygulama İzni İzin Sebebi
Cihaz Kimliği ve Arama Bilgileri Beni Hatırla fonksiyonunun çalışması için gereklidir.
İnternet Erişimi İnternet bağlantısının kontrolünün sağlanması için istenen izindir.
Konum Geofence ve haritada yakınlardaki kampanyalarla ilgili bilgi verebilmek için gerekli izindir.
NFC Kullanımı Mobil ödemede kullanılan NFC işlemleri için gerekli izindir.